Båtplats

Bryggplatser

Vi har plats för ca. 200 båtar i hamnen av varierande storlek. De flesta platserna är bryggplatser med bommar. Storleken på våra båtplatser beräknas efter bredden mellan y bommarna.

Vi har följande storlekar på våra båtplatser 2,8 – 3,3 – 3,8, – 4,3 – 5,0 bommar finns i ett flertal längder för att passa alla båtar. Vi har ett fåtal gästplatser med långskeppsförtöjning. Alla platser ligger skyddade av stenpir.

El och färskvatten finns på alla bryggor.
Tank för latrintömning finns vid servicebryggan.

Vinterförvaring

Vi har möjlighet att torrsätta/sjösätta och vinterförvara båtar upp till 65 fot. Förnärvarande har vi två uppvärmda hallar för vinterförvaring, men då efterfrågan är stor finns planer på att bygga ytterligare en hall, projektering för detta pågår.

Vi har även uppställningsplatser utomhus, området är inhägnat med nattstängd infartsgrind samt har kameraövervakning kopplat till larmcentral.

Vinterupptagning

När säsongen närmar sig sitt slut bokar vi in några dagar för båtupptagning då kran bokas för dom som har egna kärror och vagnar. Övriga båtar som står på bock bokas separat. Du väljer själv om du skall delta vid båtupptagningen eller inte. Tvätt och annan service kan beställas i samband med båtupptagning. Vår tvättanläggning är miljögodkänd och utrustad med ett marinfilter godkänt för alla bottenfärger.

Uppställning

Saknar du båtvagn för din båt tillhandahåller vi båtbockar för uthyrning. Vi accepterar inga egna bockar och pallningar. Framöver kommer vi enbart att använda oss av våra egna pallar, stöttor och bockar. Anledningen till detta är främst arbetsmiljöskäl, men det ger oss även möjlighet att kontrollera kvalité och hålla ordning på pallar, bockar och stöttor då de inte används. På så sätt kommer vi även att kunna hålla bättre ordning på våra uppställningsplaner.

Sjösättning

När våren närmar sig utser vi några datum för båtiläggning, brukar vara mot slutet av april. Du som har båt i varmhall kommer redan under hösten få veta vilken vecka under våren som din båt kommer att sjösättas. Kan eller vill du av någon anledning inte sjösätta vid det tillfället kommer vi behöva rangera om i båthallen för att få ut övriga båtar. Omställningskostnad för detta tillkommer då dig. Vi kan även mot ersättning lägga i din båt och transportera den till sin bryggplats om du inte själv kan eller vill närvara.

Gästhamn

Strandpirens marina har endast några få gästhamnsplatser med långskeppsförtöjning, bäst är att ringa innan och se om plats finns.

Tel.nr. 070-2440540 eller 072-7200101

Prislista 2022: Gästplatshyra per dygn: upp till 9 meter 200:- över 9 meter 300:- inkl. el, toalett, dusch och tvättmöjligheter.

Betalning sker via Swish till 070-5894436 Märk med båtens namn.

Båtramp

Båtrampen med tillhörande brygga har under våren förbättrats. Bryggan har byggts ut för att underlätta vid i läggning och upptagning. Båtrampen kan användas för i läggning och upptagning av båtar/vattenskotrar av privatpersoner dygnet runt. Pris 50:-

Swisha till tel.nr. 0705894436  märk med bilens reg.nr.

Båtvagnar kan inte förväntas förvaras i direkt anslutning till hamnen under högsäsong utan kan då komma att hänvisas till annan plats. 

*” anger obligatoriska fält

1Kontaktuppgfiter
2Uppgifter om din båt
3Önskemål om båtplatsen
Adress